فیبرها پلی ساکاریدهای غیر قابل هضم طرز تهیه ترشی لیته گل کلم هستند که می توانند مزایای سلامتی مثبتی را از طریق عبور خود به دستگاه گوارش اعمال کنند.
رابطه قوی بین مصرف فیبرهای غذایی و کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری و اختلال از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت، چاقی، اختلالات گوارشی و سرطان ها وجود دارد.
غذاهای با محتوای فیبر بالا دارای قدرت سیر کنندگی بالایی هستند که به کاهش مصرف غذا و انرژی در زمان وعده های غذایی کمک می کند.
الیاف را می توان به دو گروه اصلی سالاد کلم و انار و هویج طبقه بندی کرد: فیبرهای محلول و نامحلول.
فیبرهای محلول با ژله شدن در آب به عنوان یک اسفنج عمل می کنند و می توانند پیوندهای شیمیایی بین مولکول ها ایجاد کنند، در حالی که الیاف نامحلول دارای خواص بیشتری هستند که بیشتر فیزیکی هستند.
در روده کوچک، فیبرهایی که اسیدهای صفراوی را به هم متصل می کنند و دفع لیپیدها را در مدفوع افزایش می دهند .
با تأخیر در جذب درشت مغذیها، آب سیب برای اسهال گلوکز و انسولین پس از غذا را نیز کاهش میدهند.
در روده بزرگ، فیبرهای محلول توسط باکتری ها تخمیر می شوند تا اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه فعال بیولوژیکی (SCFA) تولید کنند که در سیستم جذب می شوند و به کاهش سنتز کلسترول کبدی کمک می کنند.
فیبرها همچنین محرکی برای روده فراهم می کنند پارچه کرپ کش که به پیشگیری از اختلالات روده مانند بیماری دیورتیکولار و هموروئید، یبوست و اسهال در میان دیگران کمک می کند.
در مورد پیشگیری از سرطان، چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف فیبر زیاد می تواند از سرطان روده بزرگ جلوگیری کند.
- منابع:
- تبلیغات: