قارچ شیتاکه سرشار از پلی ساکاریدهایی مانند لنتینان و سایر بتا گلوکان ها است. این ترکیبات از آسیب سلولی محافظت می کنند، به سیستم ایمنی شما کمک می کنند و تولید گلبول های سفید خون را برای مبارزه با میکروب ها افزایش می دهند. پلی ساکاریدها همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند.
در موارد نادر، برخی از افراد به دلیل ترکیب لنتینانی که در آن وجود دارد، به قارچ شیتاکه خام حساس هستند. این ترکیب که بسیاری از فواید قارچ را برای سلامتی ارائه می کند، می تواند باعث واکنش آلرژیک با درماتیت پوستی شود.
درماتیت پوستی شیتاکه احساس خارش و ناراحتی می کند، اما معمولا در عرض یک تا دو هفته از بین می رود. پختن قارچ شیتاکه از این واکنش جلوگیری می کند، اما ممکن است مزایای سلامتی لنتینان را کاهش دهد.
قارچ شیتاکه پس از صدف و دکمه سفید، سومین قارچ محبوب در جهان است. گاهی اوقات میتوانید آنها را در سوپرمارکتها پیدا کنید.
اما ممکن است لازم باشد در بازارهای کشاورزان یا خواربارفروشیهای تخصصی جستجو کنید. همچنین می توانید قارچ شیتاکه را به صورت خشک خریداری کنید.
برخی از این دستور العمل های شیتاکه را برای یک وعده غذایی سالم امتحان کنید:
کلم بروکلی و قارچ شیتاکه را هم بزنید و به رشته فرنگی سوبا اضافه کنید.
با استفاده از برنج، پنیر پارمزان و شیتاکه کاراملی، ریزوتو درست کنید.
از یک فتوچین خامه ای با شیتاکه و ریحان لذت ببرید.
فیله گوشت گاو با سس شیتاکه.
سوپ قارچ شیتاکه خامه ای درست کنید
قارچ شیتاکه منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی مانند ویتامین دی مس سلنیوم تیامین ریبوفلاوین نیاسین ویتامین B6 فولات پتاسیم منگنز منیزیم آهن و فسفر است.
قارچ شیتاکه حاوی اریتادنین است، ترکیبی که سطح کلسترول خون را کاهش می دهد. آنها همچنین حاوی بتا گلوکان هستند که التهاب را کاهش داده و به جلوگیری از جذب کلسترول توسط روده ها کمک می کند.