اما این عدد هشدار دهنده از کجا می آید؟ در پاسخ به این سوال، کخ یک جدول و یک منحنی برگرفته از انتشارات دانشمندان اسکاتلندی در سال 2001 ارائه می دهد.
در واقع، در یک نقطه مقدار حدود 4000 میکروگرم NO2 در هر متر مکعب وجود دارد. پس از سوزاندن هر چهار مشعل یک اجاق گاز در بالاترین سطح به مدت دو ساعت در اتاقی بدون پنجره یا تهویه به دست آمد.
و نه به عنوان یک میانگین، بلکه به عنوان یک مقدار حداکثر کوتاه مدت. و نه در جایی در اتاق، بلکه درست در مقابل اجاق گاز رومیزی سینجر
به گفته خود نویسندگان این مطالعه، این اندازه گیری ها هیچ ارتباطی با واقعیت در آشپزخانه ندارد.
با این حال، مهمتر از همه، مقایسه مقادیر با مقادیر حد برای خودروهای دیزلی مجاز نیست. Heinz-Joern Moriske، کارشناس آلودگی هوا در آژانس فدرال محیط زیست (UBA) می گوید: «هنگام پخت و پز در اجاق گاز، سطوح بالای اکسید نیتروژن تا 1000 میکروگرم در متر مکعب در واقع تولید می شود.
اما اینها پیک های کوتاهی هستند.» NO2 به سرعت رقیق می شود، به خصوص اگر طبق توصیه UBA، هنگام پخت و پز روی اجاق گاز یا از یک هود با هوای خروجی، پنجره باز شود.
از سوی دیگر، برای ممنوعیت رانندگی دیزل، مقادیر میانگین سالانه مرتبط است. موریسک می گوید: «این اصلاً قابل مقایسه نیست.
دوست دیزلی Koch نیز به تاز اعتراف می کند که مقادیر اجاق گاز که او ذکر می کند “مقادیر اوج هستند، نه مقادیر متوسط”. اما چرا او به صراحت از این مقدار به عنوان “مقدار مقایسه ای” برای میانگین سالانه در جاده ها نام برد؟
کخ می نویسد: “من درخواست شما را درک نمی کنم.” او به مقايسه مستقيم توجه نداشت، بلكه نگران “مشهود كردن دستورات بزرگ براي مردم” بود. او می نویسد چون فکر می کند کل بحث اکسید نیتروژن «باد کرده است».
بنابراین به نظر میرسد که این پیشزمینه واقعی هشدار اجاق گاز است: خطر گازوئیل را در چشم انداز قرار دهیم. کخ قبل از استادی به مدت ده سال به عنوان مهندس در دایملر کار می کرد.
او دارای پتنت های مختلفی برای فناوری موتورهای احتراقی است. در مصاحبهها، او دوست دارد هشدارهای مربوط به انتشار گازهای گلخانهای مضر را «هیستری» یا «شکار جادوگران» بنامد.
اما این برای اجاق گاز چه معنایی دارد؟ آیا علیرغم ارزش های غیر قابل مقایسه ای که کخ و باریس با آن بحث می کنند، خطری برای سلامتی به همراه دارد؟
در واقع، مطالعه ای در مورد چگونگی تغییر میانگین غلظت NO2 در هنگام استفاده از گاز برای پخت و پز در یک آپارتمان وجود دارد: فقط 5 میکروگرم در هر متر مکعب افزایش می یابد. تهویه هنگام آشپزی منطقی است. اما اجاق گاز به عنوان استدلالی در برابر محدودیت های دیزل مناسب نیست.